Personeel Surpost in sitdown-actie

Het personeel van Surpost is vanaf vandaag in sitdown-actie. Import- en exportvracht komt in het geding als ook de bezending van kerstpakketten. Het personeel wil met deze actie gedaan krijgen dat de leiding van Surpost de collectie arbeidsovereenkomst (cao) in behandeling neemt en goedkeurt. President commissaris Shanti Raja kon gisteren in een onderhoud met het bondsbestuur geen enkele toezegging doen over de punten in het cao. Correctie van twee jaar niet aangepaste lonen en secundaire voorzieningen is de belangrijkste eis in het cao-pakket. Raja zegt dat het bedrijf voor middelen afhankelijk is van de regering, in deze de minister van Financiën. Dit departement heeft tot nu toe niet gereageerd op de doorgestuurde eis van de bond voor aanpassing van de geldelijke voorzieningen. Bondssecretaris Walther Uiterloo zegt dat de actie van het personeel ook gericht is tegen de directeur. Surpost-directeur Power zou in ongenade gevallen zijn bij medewerkers, omdat hij botweg weigert de cao-eisen in ontvangst te nemen, laat staan erover te praten met de bond. Bovendien zou hij heel wat vertragingstechnieken hebben toegepast om de bond ervan te weerhouden het pakket af te ronden. “Er is geen geld voor salarisverhoging wordt gezegd, maar wij weten van een beschikking dat de Surpost-directeur SRD 25.000 per maand verdient”, zegt Uiterloo. Volgens de bondssecretaris wil het personeel de directeur uit het bedrijf. Het gemiddelde loon bij Surpost is SRD 1500 bruto per maand. “We eisen dat de regering de man liever vandaag dan morgen van hier weghaalt”, zegt Uiterloo namens de bond. Als er vandaag geen reactie komt zijdens de raad van commissarissen zal de bond genoodzaakt zijn de actie te verscherpen.

error: Kopiëren mag niet!