‘Nieuw’ bestuur brandweer heeft ondersteuningsteam

De bond bij de Brandweer Suriname had gisteren zijn eerste ontmoeting met de pers. Tijdens de persconferentie kwam naar voren dat de bond bestaat uit 547 leden en niet uit 600 zoals John Seedorf beweert. In de statuten zijn er maar twee momenten vereist dat de meerderheid van de leden van de bond aanwezig moet zijn. Dat zou zijn als het bestuur wordt ontbonden en als de statuten worden gewijzigd. De bond ontkent ooit ondersteuning te hebben gehad van brandweercommandant Cecil Waal. Het ‘nieuwe’ bestuur heeft intussen ook al een brief gestuurd naar de leiding van de brandweer om ontvangen te worden.
Het bestuur onder leiding van Pahalwankhan heeft een ondersteuningsteam met Ulrich Coats en Guno Vyent (leden van de toenmalige actiegroep). Later wordt het team misschien aangevuld met juristen. ‘Als het bestuur geen behoefte meer heeft aan het ondersteuningsteam, zal dat worden ontbonden’, zegt Vyent. Hij gaf aan dan het niet een nieuw fenomeen is dat een pas gekozen bestuur een ondersteuningsteam krijgt. Coats en Vyent hebben aan de wieg gestaan van het hele gebeuren en kennen dus het klappen van de zweep.’Vandaar dat het bestuur een beroep op ons heeft gedaan om te ondersteunen’, zegt Vyent.
Het kan bij het ‘nieuwe’ bestuur niet in dat kerstpakketten afkomstig van de bond, nog geen waarde hebben van SRD 50. Het kerstpakket bestaat uit een stukje kaas, een fles wijn en een kerstbrood. Per maand wordt er in totaal SRD 12.000 ingehouden aan contributie en op jaarbasis is het SRD 144.000.
Het nieuwe bestuur heeft per deurwaardersexploot aan John Seedorf gevraagd om de stukken te overhandigen. Seedorf heeft aan Dagblad Suriname laten weten niet onder de indruk te zijn van het deurwaardersexploot. Ook geeft hij aan het bestuur onder leiding van Pahalwankhan niet te erkennen.
Het bestuur Pahalwankhan heeft een concept beleidsplan uitgebracht. ‘We willen gaan voor ongevallen- en levensverzekering voor het personeel, daarbij meenemend een begrafenisfonds’, zegt de nieuwe bondsvoorzitter. Het is ondenkbaar dat bij een veiligheidsorganisatie, de leden niet verzekerd zijn. Het is ook een doel van de bond om een website te lanceren, waar de leden en de pers baat bij hebben.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!