Leraren Santigron doneren uit eigen budget

Het is niet alleen aan de grote bedrijven om te doneren aan tehuizen en instellingen. Ook burgers kunnen elkaar helpen, weliswaar op kleine schaal, maar als we de winsten van de grote bedrijven vergelijken met wat ze doneren dan is wat zij doen eigenlijk het weggeven van een druppeltje.
Een gift uit het hart
Een kleine gift die recht uit het hart komt, hoe klein ook, is eigenlijk meer waard. De leraren van de Dr. De Ruyterschool te Santigron geven daarbij het goede voorbeeld. Onder leiding van het schoolhoofd Marcia Rozenblad hebben zij zelf goederen ingezameld en een deel van hun budget voor het eigen kerstdiner opgeofferd. ‘We kwamen erop toen we het hadden over Kerst. Dat we weer zouden gaan eten tot we erbij zouden neervallen. Elk jaar sparen we hiervoor en elk jaar doen we het weer. Dit jaar had ik zoiets van ‘nee, we moeten iets anders doen, we moeten iets sociaals doen’, en dan maar minder eten voor ons maar wel een extra goed gevoel!’
Voor de kinderen
De leraren doen op hun school al heel veel voor hun kinderen. ‘We zitten daar ook met kinderen die het niet al te breed hebben. Toevallig hadden we gisteren het kerstdiner van onze school en dan zie ik ook dat mijn team van leraren zich ten volle inzet. Ze doen het voor die kinderen!’ Mick Brank is een van die leraren en hij twijfelde geen moment toen het schoolhoofd kwam met het idee. ‘Ik ben zelf ook vader dus dan wil je altijd wel helpen als het gaat om kinderen. Zonder twijfel. Ik hoop dat we dit jaarlijks gaan doen want het is een goed initiatief.’
Krappa-olie uit Santigron
De leraren uit Santigron hebben gekozen voor Stichting Claudia A. En naar goed inzicht hebben ze eerst gebeld om te vragen waar de school behoefte aan had. ‘In eerste instantie wilden we een hele dag koken voor de kinderen, we houden allemaal van koken. Toen besloten we te vragen waar de stichting behoefte aan had. Of ze wel voedingsmiddelen wilden of iets anders. Toen kwam naar voren dat ze liever toiletartikelen hadden en we kregen zelfs de specifieke vraag voor krappa-olie, wat vrij duur is.’ Het schoolhoofd vertelt blij dat ook dat is gelukt. ‘Onze schoonmakers komen uit Santigron zelf. En zij hebben dan gezorgd voor de krappa-olie. Zo konden we drie essenceflesjes vol krijgen voor een redelijk prijsje, zeker als je bedenkt dat een klein flesje al SRD 15 kost!’
Iets tastbaars en meer dan genoeg
Kesney Kramp is een van de huismoeders van Stichting Claudia A. Ze is erg blij en hoopt dat anderen het voorbeeld zullen overnemen. Ze legt ook uit waarom zij hebben gekozen voor toiletartikelen en niet voor voedingsmiddelen. ‘Dat krijgen wel al van anderen en we vonden dit zo een leuke actie dat we ervoor wilden zorgen dat we alle 14 kinderen iets tastbaars konden geven. En vooral met de krappa-olie zijn we erg blij want dat is iets wat we gebruiken voor een van onze kinderen en wat vrij prijzig is.’ De leraren uit Santigron geven met een goed gevoel en hebben zich er van vergewist dat er ruim voldoende is voor alle kinderen in het tehuis. ‘Het gaat om 14 kinderen en we hebben ervoor gezorgd dat er meer dan genoeg in zit!’

error: Kopiëren mag niet!