John Seedorf: Ze liggen overhoop met elkaar

John Seedorf, ‘bondsvoorzitter’ bij het Korps Brandweer Suriname (KBS), geeft aan onverstoord door te gaan met zijn werkzaamheden als bondsvoorzitter. Intussen noemt Clifton Pahawalkhan zich ook de wettige voorzitter van de bond bij het KBS. Van de 175 brandweerlieden die op 6 december hun stem hebben uitgebracht, hebben 145 voor Pahawalkhan gekozen.
Seedorf zegt dat het bij hem niet in kan dat vrouwelijke rekruten worden geplaatst op posten die geen faciliteiten hebben voor vrouwen. Dit is het geval te brandweer post te Lelydorp. Deze zaak moet snel opgelost worden voordat we de vrouwenorganisaties op ons dak krijgen, zegt Seedorf. Alleen het hoofdkantoor en intussen Para heeft faciliteiten voor vrouwen, de andere subposten moeten gaan uitbreiden. Dit zou een gevolg zijn van het feit dat brandweercommandant Cecil Waal niet weet te managen en naar niemand luistert, zegt Seedorf. De bond onder leiding van Seedorf heeft nog geen gesprek kunnen voeren omtrent de problemen die de leden van de bond bij hem hebben aangekaart. Cecil Waal is niet in staat een gesprek te voeren met het bestuur, elke keer heeft hij iets anders te doen, zegt Seedorf. Wij gaan hem dus via de pers attenderen dat zijn werkwijze niet goed is, zijn de woorden van Seedorf.
Seedorf is van mening dat Waal de bond onder leiding van Pahawalkhan wel steunt, zo wordt er volgens Seedorf vergaderd bij de brandweercommandant thuis. ‘Hij verschaft hun onder andere ook vervoer.’ Zo wordt er onder leiding van de Waal de bus van het KBS gereden, terwijl de chauffeur niet eens over een groot rijbewijs beschikt.
Intussen heeft de bond onder leiding van Seedorf een deurwaardersexploot ontvangen, om de stukken van de bond over te dragen aan Pahawalkhan. Seedorf is niet onder de indruk van het exploot. Een deurwaardersexploot kan iedereen verzenden, je betaalt die deurwaarder en hij levert die brief af. We gaan echt niet op grond van een exploot stukken overhandigen. Al deze tegenstrijd maakt mij alleen maar sterker, zegt Seedorf. Gisteren had de bond onder leiding van Pahawalkhan een ontmoeting met de pers.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!