Regering kiest voor gecombineerde kerstpakketten

Ondanks er voorgaande jaren zoveel kritiek was op de waarde en de inhoud van de kerstpakketten, heeft de regering er toch voor gekozen enkele ambtenaren een kerstpakket te geven. Op enkele ministeries is er gekozen om de ambtenaren een kerstpakket te geven, andere ministeries hebben een waardebon van SRD 150 ontvangen en de rest van de ministeries heeft SRD 100 extra op hun salaris gehad en een waardebon van SRD 50. Al de drie voorgaande opties moeten een waarde van SRD 150 hebben. Ambtenaren die het Hindoe- of het Moslimgeloof belijden, waren de afgelopen jaren vooral diep gekrenkt door het kerstpakket dat zij van de overheid hebben gekregen. De ambtenaren hebben onder andere knakworstjes van varken- en rundvlees gehad. Ook zeggen bepaalde ambtenaren geen alcohol te nuttigen en het beter is als iedereen een waardebon ontvangt. Op die manier kan iedereen zelf bepalen wat hij koopt.
Glenn Swamipersad, voorzitter van de bond op het ministerie van Regionale Ontwikkeling, is blij met de regeling van SRD 100 extra op het salaris en SRD 50 als waardebon. ‘Met de SRD 100 kunnen de ambtenaren dan kopen wat ze willen, en zijn we niet gebonden aan enkele supermarkten om inkopen te doen. Tot zover is iedereen tevreden met deze regeling op het ministerie van Regionale Ontwikkeling’, zegt Swamipersad. De ambtenaren kunnen kiezen uit 48 zaken waaronder, winkeliers, restaurants, patatzaken, hotels en ecoressorten.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken, waaronder de het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) resorteert, heeft een kerstpakket met kerstbrood, kaas en wijn gegeven.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: