Loor met staatseer begeleid naar laatste rustplaats

Historicus Andre Loor gebracht naar laatste rustplaatsDHistoricus Andre Loor is gistermiddag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Zijn stoffelijk overschot werd opgebaard in de Centrumkerk der Hervormde Gemeente op het Kerkplein. Familieleden, vrienden en kennissen kwamen hem de laatste eer bewijzen. Veel notabelen, waaronder VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, bisschop Steve Meye en toppers uit het bedrijfsleven namen in de Centrumkerk afscheid van hem. Loor overleed op dinsdag 10 december op 82-jarige leeftijd in het ziekenhuis. Het ontzielde lichaam van deze zeer gewaardeerde persoonlijkheid is met staatseer ter ruste gelegd te Annette’s Hof. Als wij over de Surinaamse geschiedenis zullen praten, zal zijn naam blijven voortleven. Zijn vele boeken en andere werken die hij heeft achtergelaten voor de Surinaamse gemeenschap zullen naderhand een welkome ondersteuning zijn. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!