Hond zorgt weer voor verkeersongeval in Nickerie

Een hond heeft weer gezorgd voor een verkeersongeval in Nickerie. Dit vond plaats aan de Gouverneurstraat. De 19-jarige student van het Natin, Reinald Moesnadi, moest afgevoerd worden naar de Spoedeisende Hulp voor verdere behandeling. Inmiddels is hij weer huiswaarts gestuurd. ‘Hij klaagt van pijn aan zijn armen’, vertelde zijn moeder aan Dagblad Suriname. Volgens haar zoom kwam de hond uit een inrit. ‘En mijn zoon weet van welk huis. Die hond is van hun, maar dat gaan ze niet aan de politie vertellen’, zegt ze geërgerd.
Ondanks alle pijn was de student gisteren toch naar school. ‘Hij zit in de examenklas en wil zijn lessen niet missen’, legt de moeder uit. Zij is de god dankbaar dat haar zoon niet ernstig gewond is geraakt. ‘Want het kon erger zijn afgelopen. Gelukkig had hij zijn helm op, dat heeft hem veel beschermd. Niemand heeft de onkosten bij de EHBO gedekt, maar dat vind ik niet erg. Ik ben heel blij dat er niets ernstig met mijn zoon is gebeurd’, aldus de moeder van de 19-jarige Natin-student.
Het is niet de eerste keer dat een hond een slachtoffer heeft gemaakt in het verkeer in Nickerie. In juni van dit jaar is een manspersoon zelfs komen te overlijden, nadat hij in botsing kwam met een hond. Hierna volgde er tal van aanrijdingen, waarbij de bestuurders met schaafwonden er van af zijn gekomen. Enkele weken terug is een bejaarde persoon zelfs gebeten door een hond op de markt in Nickerie.
Er heerst een dispuut om de honden wel of niet af te maken. Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop gaf in het prille begin te kennen de viervoeters af te maken. Echter kwam toen de Dierenbescherming in het geweer.
Dagblad Suriname sprak ook met districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh. Hij gaf te kennen al afstemming gepleegd te hebben met de procureur-generaal. Die heeft inmiddels groenlicht gegeven aan de politie om de honden van de straten te verwijderen. Op welke wijze deze zal geschieden en waar de honden gebracht zullen worden, betreft een aangelegenheid waarbij de politie een beslissing zal moeten nemen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!