Ouders zijn situatie Bufaz al beu

Ouders situatie Bufas al beuVele ouders zijn de staking van Bureau Familierechtelijke Zaken (Bufaz) al beu. Er wordt slechts op de dinsdag alimentatie uitbetaald en wel tussen 8.00 – 11.00 uur ‘s morgens. Gisteren zijn een aantal ouders naar het bureau geweest om de tegoeden van hun kroost op te halen. Maar tegen 10.30 uur kregen de ouders te horen dat er geen geld meer in kas was. ‘Er was voor vandaag slechts SRD 50,000 ter beschikking en we zijn niet verplicht u uit te betalen; het is een genoegen welke wij u doen. Van meneer Hooghart mogen we niet werken, want we staken al acht maanden; maar we komen jullie tegemoet.’ Dit werd door een medewerkster van Bufaz meegedeeld aan de ouders.
De ouders vragen zich af of deze medewerkers van BufaZ niet normaal uitbetaald worden, ondanks zij in staking zijn. ‘Moeten zij niet hun werk naar behoren doen? Wat is het doel van Bureau Familierechtelijke zaken? Zou men niet het kind op de eerste plaats moeten zetten? Nee, men staakt nu om hun eigen belang ten nadele van het Surinaams kind. Hebben ze geen ander actiemodel? Heeft meneer Hooghart geen hart voor onze kinderen? Dit kan absoluut niet zo doorgaan. Waarom kan het ministerie van Justitie en Politie, waaronder Bufaz valt, het probleem na acht maanden nog niet oplossen?’ Zo reageerde een van de ontevreden ouders tegenover Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!