Weer vliegtuig Sky Farmers over de kop

Weer vliegtuig Sky Farmers over de kopNickerie is zaterdag opgeschrikt met nog een geval van een vliegtuigcrash. Binnen ruim een jaar is het voor de derde keer voorgekomen dat een vliegtuig van Sky Farmers over de kop is gegaan tijdens een vlucht. Bij het landen op het vliegveld van Alupi is zaterdag het eenmotorige vliegtuig van de baan geraakt en over de kop geslagen. De piloot kwam met de schrik vrij, volgens gewestelijk politiecommandant van Nickerie, hoofdinspecteur Stanley Benschop. Volgens de hoofdinspecteur is het vliegtuig in beslag genomen door justitie. De Forensische Opsporing (FO), vliegautoriteit Casas en de recherche van Nickerie zijn bezig met het onderzoek. ‘Men zal nagaan hoe het mogelijk is geweest dat het vliegtuig van de baan is geraakt en over de kop is geslagen’, zegt Benschop.
Op 9 december 2012 sloeg een kist van Sky Farmers over de kop. Toen bleef de piloot ongedeerd. Op 9 februari 2013 stortte wederom een vliegtuig van Sky Farmers neer. Bij dit ongeval had de kist 900 liters chemicaliën aan boord. Hij begon plotseling af te dalen, zeeg neer op een rijstareaal en sloeg over de kop. Een deel van de chemicaliën kwam ook op de piloot terecht, echter liep hij geen letsels op.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!