Uniqa opzoek naar investeerders

Uniqa opzoek naar investeerdersHet telecommunicatiebedrijf Uniqa zal haar bedrijf verkopen. CEO van Uniqa, Etto O’Niel, zegt dat het moederbedrijf in Curaçao, UTS, overweegt om investeringen te doen in Suriname. Het bedrijf ondervindt hevige concurrentie en is onder druk van belanghebbenden. Er is nog geen definitieve besluit over de operationele vorm van Uniqa in Suriname. Uniqa lanceerde als eerste telecomprovider de 3G-internetverbindingen en is volgens directeur O’Niel al klaar voor de lancering van 4G-verbindingen. De verkoop moet in het eerste kwartaal van het volgend jaar rond zijn.
Uniqa is op 12 december 2007 begonnen met het aanbieden van telecommunicatiediensten in de kort daarvoor gedeeltelijk geliberaliseerde Surinaamse markt. De eerste jaren waren moeizame jaren die gepaard gingen met velerlei opstartproblemen. ‘Uniqa levert voice- en datadiensten op het traditionele GSM-netwerk en daarnaast ook snelle mobiele internetdiensten op Uniqa’s eigen 3G-netwerk. In 2012 was het al bekend dat Uniqa op zoek was naar een investeerder. Toen werden er gesprekken gevoerd met Digicel en Telesur.
‘Uniqa gaat niet sluiten en blijft één van de drie Telecom-aanbieders welke nog steeds de eerste is die stabiele 3G-internetdiensten tegen de beste prijzen aan het Surinaamse publiek levert’, zegt O’Niel. ‘Eerdere berichtgevingen afgelopen periode omtrent de verkoop van Uniqa vergen nadere toelichting’, aldus de CEO. Het feit dat het moeder bedrijf overweegt om afstand te doen van haar investering in Suriname, houdt niet in dat het bedrijf Uniqa haar operaties zal staken. Uniqa is er om te blijven en verder uit te groeien.
‘Vertrouwen en geloof van de klant geniet Uniqa reeds, omdat ze krijgen waarvoor ze betalen. De lancering van 4G mobielinternet zal geen grote inspanning vereisen van het Uniqa team’, zegt O’Niel. Het uitgerolde netwerk is al “hspa+ ready (4G)”, daar dit al op de achtergrond draait en het een kwestie is van een druk op de knop.

error: Kopiëren mag niet!