Ondanks regen ‘gezellig druk’; Fashion Show Torimang Gadri

Afgelopen weekend was de Toriman Gadri het toneel van een modeshow. Onder andere de Surinaamse designer, Maikel Kioe A Sen, toonde zijn nieuwe collectie die speciaal voor de feestdagen ontworpen was. ‘Ik heb niet de standaard kleuren gebruikt die men normaal draagt met de feestdagen, zodat men de kleding toch het hele jaar door kan dragen.’ Naast kleding werden er ook sieraden getoond van ontwerpster Norafny Sallons. Boetieks als Toppers en Surinam Trendz hielden ook presentaties van hun nieuwe collecties, waarbij er ook slippers, tassen en petten naar voren kwamen.
Regen mag de pret niet drukken
Ontwerper Kioe A Sen is tevreden over de avond. ‘Ondanks de regen was het gezellig druk. En een aantal mensen was door de regen ook veel later, voor hen hebben wij bijvoorbeeld de kleding van Agama Wear nogmaals getoond.’ Ook John, een van de gasten, verbaast zich over het feit dat er toch nog genoeg mensen die weer en wind trotseren. ‘Speciaal om naar een modeshow te kijken.’ Volgens ontwerper Kioe A Sen is dat een trend van de laatste tijd. ‘Surinamers worden mode bewuster. Ze besteden meer tijd aan kleding en je ziet dat de mode erop inspeelt en echt vooruit gaat. Ik vind dat een goed teken!’
Modellen
Kioe A Sen is het brein achter de organisatie, Creativity United, eigenlijk een promotie- en modellenbureau. ‘De modellen die meeliepen, zijn ook modellen die bij ons ingeschreven staan. Zo konden zij zichzelf presenteren en ervaring opdoen.’ De modellen hebben redelijk werk afgeleverd. Dat ze niet allemaal even ervaren waren, was soms te merken, maar ondanks dat stond iedereen vol zelfvertrouwen op de catwalk.
Showelement
Ondanks dat de show, waarschijnlijk door de regen later begon dan gepland, was het wel goed geregeld verder. Tussen de bedrijven door werd het publiek ook nog geëntertaind door optredens van onder andere een buikdanseres.
Locatie
De locatie voor deze modeshow was enigszins ongelukkig uitgekozen. Op de uitnodiging voor de show stond dat de dresscode ‘gala’ was. Het is dan niet raadzaam om het publiek te plaatsen in een ruimte waar een dekzeil hangt en de verf afbladdert en hen vervolgens te laten zitten op witte en groene tuinstoelen. Bij een show waar van het publiek gevraagd wordt dat ze zelf hun best doen er op hun best uit te zien, creëert men hoge verwachtingen die dan niet alleen wat betreft kleding maar ook wat betreft entourage van de locatie moeten worden waargemaakt!

error: Kopiëren mag niet!