Dieren nu bijna zelfde als slaaf toen

De positie van dieren is tergend, teleurstellend en mensonterend. Volgens Patrick Bhagwandin van de Stichting Henk Abrahams is het teleurstellend hoe het dier door Surinamers word behandelt. “We hebben een heleboel mensen die goed zorgen voor hun dieren! Maar wat wij tegenkomen op het veld is soms echt tergend. Dieren doen zichzelf geen leed aan. Dus het leed dat er is, wordt gecreëerd en in stand gehouden door mensen.”
Afsnijden oren zorgt voor infecties
Volgens hem zijn er richtlijnen die bij wet zijn vastgesteld. Er was een commissie die daar twee jaar lang onderzoek naar heeft gedaan. “Daarbij hebben we gekeken naar productiedieren(dus die men opeet), wilde dieren, dieren in de dierentuin en gezelschapsdieren”, aldus Cynthia Ashruf. Ook werd daarbij gekeken naar hoe deze dieren werden getransporteerd en hoe ze verbleven. “We hebben ook adviezen uitgegeven over hoe lang een ketting mag zijn, wat voor een ketting het kan zijn, dat couperen niet goed is voor dieren, evenals het afhakken van een staart!” Het afsnijden van bijvoorbeeld koeien oren is niet bevorderlijk voor de gezondheid van een dier omdat het niet meer de vliegen en andere ongedierte weg kan slaan, zo ontstaan er ontstekingen. Ook bij honden is dat het geval. “Het afknippen van de staart van een hond kan eigenlijk ook niet. Het is het verlengde van de ruggengraat van zo een beest, waarom zou je dat afhakken? Omdat het mooi is?! Eigenlijk is het gewoon misvorming van deze dieren, die ook nog eens verschrikkelijk veel pijn lijden!” Naar aanleiding van die onderzoeken is er een goede wetgeving samengesteld.”We horen er niet zoveel meer van. Het Ministerie van LVV heeft alleen maar de FAO(Food and Agriculture Organisation) losgelaten op die wet. Wat wij niet snappen is waarom zo een organisatie ook moet kijken naar een wet die handelt over gezelschapsdieren.”
Politie moet optreden tegen dierenmishandeling
Naast goede voeding hebben dieren ook aandacht nodig. “Geef ze gewoon een aaitje! Mensen gaan er aan voorbij dat dieren voelen. Natuurlijk hoeft zo een beest niet op je te springen en je helemaal af te likken want daar zitten ook negatieve kanten aan. Maar zorg goed voor het beest. Geef het twee keer per dag eten, in schone bakjes, evenals water in een schone bak! Zorg dat het in een schone omgeving leeft en bind het niet 24 uur per dag vast” Echter, volgens onze wetgeving zijn dieren dingen. “Als je aangifte gaat doen bij de politie dan is het op basis van vernietiging van je bezit!” Volgens Cynthia mag iedereen aangifte doen als het gaat om dierenmishandeling en dient de politie dat ook serieus te nemen. “De politie is verplicht die aangifte aan te nemen. Het is volgens een wet die al vrij oud is. Toch kan je middels deze wet, artikel 312, al iets doen. Sta erop dat de politie iets doet want zij moeten het doen ook al zullen ze aangeven niet veel te kunnen, blijf er bij want ze kunnen het wel!”
Dieren hebben geen stem, dierenvrienden wel
De stichting zet zich volledig in voor het verbeteren van de situatie van de dieren. “Wij zeggen altijd ‘be the voice for the voiceless’! Wij praten voor ze omdat ze het niet zelf kunnen doen. Kijk, politici maken een denkfout. Ook al kunnen dieren niet stemmen, dierenvrienden kunnen wel stemmen!! Waarom spelen ze daar niet op in?!”

error: Kopiëren mag niet!