Tweede kans voor jongeren Hannaslust

Een groep van 25 jongeren van Hannaslust krijgt met het project A Ganar, uitgevoerd door de Stichting Mati fu Tego, een tweede kans. Het project wordt vandaag gelanceerd in het George Deulstadion. Marijke Etnel – Cairo, trekker van Mati fu Tego, zegt dat het programma erop gericht is jeugdwerkloosheid te bestrijden. De jongeren zullen gedurende acht maanden een vak leren en getraind worden in het ontwikkelen van vaardigheden, voor een goede ‘job performance’. Etnel zegt dat er voor deze groep een training is opgezet in het zetten en verzorgen van acrylnagels. Daarnaast zullen ze worden onderricht in het opzetten van een financiële administratie. Met deze kennis kunnen ze direct aan de slag door zelf een onderneming te starten. In de eerste fase van het project zullen aan de jongeren eerst basisvaardigheden worden geleerd met de focus op respect, discipline, focus op resultaten, teamwork en communicatie. Na de vaktraining volgt een stageperiode, waarna het project wordt afgesloten met een certificaat. A Ganar is een Amerikaans programma om de jeugdwerkloosheid te bestrijden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De doelgroep van A Ganar bestaat uit jongeren tussen 16 tot 24 jaar die geen werk hebben en niet schoolgaand zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: