Openbare Werken loopt leeg

Ministerie Openbare Werken loopt leeg‘Het ministerie van Openbare Werken heeft te kampen met een personeelstekort. Jaarlijks gaan er 200 tot 300 mensen met pensioen op het ministerie’, zegt Mike Sallons, voorzitter bij de Werknemersorganisatie Openbare Werken. Het kan bij Sallons niet in dat de vicepresident gewoon weigert te tekenen voor de indiensttreding van mensen. ‘Ik kan u aangeven dat ik nu op de hoogte ben dat de vicepresident voor 10 sluisbedieners en onderhoudsmedewerkers van de afdeling Sluizen en Gemalen wel heeft getekend’, zegt Sallons.
‘De afdelingen Verkeer, Wegen en Ontwatering hebben personeel nodig. We moeten aan verjonging gaan doen, anders loopt het ministerie straks leeg.’ Het maakt Sallons ook niet uit als mensen van andere ministeries overgeplaatst worden naar OW, maar we moeten genoeg personeel hebben. In 2011 was het tekort aan personeel landelijk ongeveer 200 man. Sallons is nu bezig met een nieuw onderzoek, om aan te geven hoeveel het tekort nu is. ‘Wat betreft de administratie is er genoeg personeel. Het zijn de veldwerkers en technische mensen waarnaar het ministerie op zoek is.’ Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken gaf kort na zijn aantreden in 2013 ook aan dat er een tekort is aan personeel op zijn ministerie.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!