Adarsh Kewal blijft kampioen na diskwalificatie Bihariesingh

1 adarshDe lang verwachte finale van de Nationale Worstelkampioenschappen 2013 van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) tussen titelverdediger Adarsh Kewal en Amresh Bihariesingh, is geëindigd in een diskwalificatie van Bihariesingh. De man die na meer dan een jaar een comeback maakte, stopte met worstelen in de tweede ronde met nog tientallen seconden te gaan in deze 120 kg.- partij. Hoewel de wedstrijdleiding niet op de hoogte was van de reden, heeft hij informeel te kennen gegeven dat het gaat om de onveilige situatie die ontstaan was doordat supporters op de vloer kwamen. Een andere lezing is dat Bihariesing het niet eens was met beslissingen van de wedstrijdleiding. De eerste ronde werd door Kewal gewonnen. In de tweede ronde was de stand 6-6, toen Bihariesingh het opgaf. De wedstrijd op zich was van een hoog niveau, waarbij beide worstelaars aan elkaar gewaagd waren. Kewal is zo voor de vijfde keer landskampioen geworden. In 2004, 2005 en 2006 werd hij 3 keer op rij kampioen. Daarna nam hij een pauze van 5 jaren en maakte in 2012 een comeback door wederom landskampioen te worden. Dit jaar heeft hij zijn titel geprolongeerd.
De revelatie van dit jaar, Shaquille van Zichem, werd kampioen in de klasse 96 kg. Hij versloeg in de spannende finale Viresh Debidien. Fernando Goerahoe was iets sterker dan Arun Bihariesingh en werd kampioen in de klasse tot 84 kg. Widesh Ramcharan uit Nickerie had in feite geen tegenstanders in zijn klasse (66 kg) en werd gemakkelijk kampioen door de finale van Alexander Tjon Kiem Fa te winnen.
Senioren:
# Winnaar Verliezer Klasse

1 Adarsh Kewal (wv Meerzorg) Amresh Bihariesingh (wv Commewijne) 120kg
2 Shaquille van Zichem (SC Tatami) Viresh Debidien (wv Commewijne) 96kg
3 Fernando Goerahoe (wv Meerzorg) Arun Bihariesingh (wc Commewijne) 84kg
4 Rudi Padarath (Jai Hind) Remie Padarath (Jai Hind) 74kg
5 Widesh Ramcharan (Hind Kesari) Alexander Tjon Kiem Fa (SC Tatami) 66kg
6 Parvish Kowlesar (Jai Hanoeman) Akash Sukhraj (SC Tatami) 55kg
Junioren:
# Winnaar Verliezer Klasse

7 Tsang Kong (wv Meerzorg) Akaash Ramdien (wv Commewijne) 100kg
8 Akash Gharbaran (SC Tatami) Sarwien Kalidien (Jai Hind) 85kg
9 Patrick Tran van Can (SC Tatami) Akshay Mohan (Jai Hind) 69kg
10 Antonio Troenodikromo (Commewijne) Ghanshaam Ramcharan (Hind Kesari) 58kg
11 Shandiel Poeran (Hind Kesari) Stephan Bruning (Commewijne) 46kg
12 Naziem Mohamed (Jai Hind) Rushil Kalidien (Jai Hind) 42kg

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: