Minister Latour: ‘Indiase helikopters wel te gebruiken’

Minister LatourDe Chetak-helikopters uit India zijn wel te gebruiken. Dit vertelt Defensie-minister Lamure Latour aan Dagblad Suriname. Verdere uitleg wil de bewindsman niet geven.
Onlangs gaf Melvin Linscheer, hoofd van het Bureau Nationale Veiligheid (BNV) te kennen dat de Chetak-helikopters niet te gebruiken waren in Suriname. “Ze zijn te duur en kunnen niet over lange afstanden vliegen”, was zijn lezing.
Begin 2009 bestelde de toenmalige Defensie-minister Ivan Fernald drie Chetak helikopters in India. De financiering werd gedaan met een kredietlijn uit hetzelfde land.
Vorig jaar zijn Defensie-toppers naar India afgereisd om de verrichtingen van de bouw van de luchtvaartuigen te bezichtigen. Daarna moesten piloten en technici van Defensie naar India afreizen om een training van maximaal 6 maanden te volgen bij de HAL Rotary Wing Academie van de producent te Bangalore. De huidige regering heeft volgens afspraak al SRD 44 miljoen afgelost voor de bouw van de helikopters. Dit jaar zou er nog SRD 18 miljoen overgemaakt worden. De helikopters kosten in totaal US$ 15,3 miljoen.

error: Kopiëren mag niet!