Nieuwe leden Nationaal Jeugdparlement bekend

nieuwe leden Jeugdparlement 2013 2016In een propvolle zaal van het Lallarookhgebouw werd de uitslag van de verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). De opkomst is ten opzichte van de vorige keer gegroeid met 5%. Van de 122.000 stemgerechtigde jongeren, hebben 29.968 gebruik gemaakt van het stemrecht. Sarafina Naarden behaalde de meeste stemmen bij deze verkiezing. Het nieuwe parlement zal bestaan uit 18 heren en 11 dames.
De gekozen leden van Paramaribo zijn S. Naarden, D. Vrede, K. Acton, Z. Van Throo, M. Abili, D. Prade, G. Grootfaam, K. Ansoe en O. Babel. District Wanica zal vertegenwoordigd worden door: R. Harribhajan, P. Sital, S. Karso en I. Alberg. Het district Nickerie heeft als vertegenwoordigers J. Tjon a Tsoi, S. Mahabier en P. Hardien. Voor Commewijne zijn gekozen N. Soekhai en R. Ramsahai. Namens Sipaliwini gaat het om D. Adjako en E. Sampie, en voor Brokopondo C. Baabo en M. Poeketie. Marowijne zal vertegenwoordigd worden door J. Bado en O. Djoe. De Paranen D. Baisie en M. Sabajo zijn ook gekozen. De twee zetels van Saramacca worden bezet door S. Jethoe en V. Mangre. In Coronie werd gekozen N. Boldewijn.
May Fokké Manohar, voorzitter van de kiescommissie van het Nationaal Jeugdparlement, gaf aan dat er toch enkele ongeregeldheden waren tijdens de verkiezing. Zo zijn er stembiljetten ongeldig verklaard, die later wel geldig bleken te zijn. Manohar deed een beroep op de jongeren het ontoelaatbaar gedrag achterwege te laten. Zo is er op de stembiljetten geknoeid en zijn heel wat vulgaire teksten opgeschreven. Aan Dagblad Suriname liet Manohar weten dat in tegenstelling tot hetgeen de ontevreden leden beweren, er geen hertelling is geweest. De leden hebben ook nooit eerder hun misnoegen geuit bij de commissie. ‘Het verbaasde me erg, toen ik hun misnoegen in de pers vernam. Als je ethisch verantwoord handelt, deponeer je jouw misnoegen eerst bij de commissie’, vindt Manohar. Enkele uren voor de uitslag hebben de ontevreden ex-kandidaten en brief ingediend bij de kiescommissie.
Voor Konrad Acton (22), gekozen lid voor Paramaribo, voelt het bijzonder goed aan. ‘Ik heb lang gewerkt ervoor’, zegt hij. Hij geniet nog van het moment van blijdschap en zal daarna bepalen of hij zal gaan voor het voorzitterschap. Ook moet hij nog afspreken met de groep waarin hij zit, als hij die stap zal maken. Action Youth waar Konrad lid van is, wordt door ontevreden ex-kandidaten beticht als een NDP-groep. Konrad zegt dat er wel NDP’ers in de partij zijn. ‘Maar het is nimmer zo geweest dat overheidsvervoer is ingezet om de leden te vervoeren. Mijn spaarrekening is helemaal rood, omdat we onze eigen middelen hebben ingezet voor onze campagne’, zegt Konrad. Het kersverse lid wil zich sterk gaan maken voor jongeren. ‘Die jongeren moeten we gaan halen om ze te betrekken bij het ontwikkelingsproces van jongeren’, zegt Konrad.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: