Recidivist moet weer brommen wegens cocaïnesmokkel

Olivia J. leert het niet af. In 2009 probeerde ze cocaïne te smokkelen naar Nederland. Ze werd veroordeeld en moest de bak in. Vier jaren later zou je denken dat ze haar lesje geleerd heeft, maar niets bleek minder waar. Ze probeerde het in 2012 opnieuw. Olivia J. moest zich gisteren voor de rechter verantwoorden voor haar misdaad.
Op de Johan Adolf Pengel Luchthaven werd een geposte doos onderschept. In die doos zaten er kruiden, groenten en fruit, waaronder manja’s. Nader onderzoek wees uit dat er een vreemd luchtje hing aan de manja’s, die op azijn waren gezet. In de manjapitten zaten namelijk inkervingen en in het vruchtvlees werd cocaïne gevonden.
De doos was gepost via Surinam Shipping Agencies naar Nederland. Onderzoek wees uit dat Olivia J. de verzendopdracht had gegeven. Zij beweerde die periode in Frans-Guyana te zijn, maar kon dat niet bewijzen. Ook vertelde ze de rechter dat ze haar ID-kaart reeds maanden kwijt was en dat het iemand anders zou zijn geweest die de doos gepost had.
Rechter Ramnewash geloofde niets van het verhaal en zei dat de drugssmokkelaarster niet uit haar voorgaande veroordelingen had geleerd. Naast haar celstraf van 12 maanden, waaronder 5 voorwaardelijk, kreeg zij ook een geldboete van SRD 1000 opgelegd.

error: Kopiëren mag niet!