Recidive inbreker krijgt anderhalf jaar celstraf

Angelo Keenswijk moet een gevangenisstraf van anderhalf jaar brommen. Op 31 augustus dit jaar was de veroordeelde betrokken bij een poging tot inbraak. Keenswijk was met drie andere comparanten gaan inbreken in een woning aan de Komantikodjostraat. Omstreeks 03.00 uur werd de eigenaar van dat pand wakker. Hij hoorde gestommel. De alerte man keek via de beveiligingscamera en zag dat twee mannen gehurkt op zijn terrein rondliepen. Op de vraag van rechter Albert Ramnewash antwoordde de benadeelde gisteren op de rechtszitting dat zijn terrein omrasterd is. Na de ontdekking alarmeerde hij de politie. Volgens de benadeelde was de sterke arm binnen 13 minuten gearriveerd. Keenswijk werd door de politie aangehouden met breekwerktuigen in zijn bezit. De veroordeelde geeft toe dat hij samen met ene Boyke en twee anderen was gaan inbreken in de woning van de eigenaar. Iemand had Boyke verteld dat een groot geldsbedrag in de woonkamer was bewaard. Het zou om SRD 100.000 gaan. De daders hadden het plan aan de Hogestraat beraamd. Tijdens hun daad werden de inbrekers verstoord door de politie. De drie anderen sloegen op de vlucht, terwijl Keenswijk in handen van de politie terechtkwam.
De openbare aanklager Rashree Koendan achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste tegen de verdachte een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar en zes maanden met aftrek en verbeurdverklaring van de in beslag genomen breekwerktuigen.
De magistraat kon zich terugvinden in de eis van de vervolging en legde de recidivist een straf op conform de eis. De gevangenhouding van Keenswijk blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!