Massaal gebed voor leefbaar Wanica

Massaal gebed vandaag voor leefbaarder district WanicaLeden van verschillende Christelijke kerken zullen vandaag vanaf 18.00 uur massaal in gebed gegaan in het LSB-stadion te Lelydorp voor een meer leefbaar district Wanica. Districtscommissaris Jiawan heeft steun toegezegd om met zijn gevolg persoonlijk aanwezig te zijn. Wanica is na Paramaribo het meest dichtbevolkte district van ons land. Verkeersongevallen, huiselijk geweld, criminaliteit en alcoholmisbruik zijn maar enkele van de vele problemen in dit gebied. De vele zelfmoorden, verkeerslachtoffers en mensen die onder de armoedegrens leven, baren de kerkelijke organisaties zorgen. De geestelijk leiders willen daarom op deze dag samen in eenheid en liefde hun district aan ‘de Almachtige Schepper van hemel en aarde’ opdragen.
“Gebed is hard nodig en er is hoop voor Wanica, want gebed is een krachtig wapen voor geestelijke vernieuwing en vooruitgang”, zegt pastor Sila Wong Swie San, stichter van gemeente Lob Makandra te Santopolder. De officiële geestelijke inzegening van Wanica is het slotakkoord op een actie van 21 dagen vasten en bidden voor het district. Daarbij zijn er gebedsdiensten gehouden in de rayons Lelydorp, Domburg, Houttuin, Kwatta, Saramaccapolder, Nieuwe Grond en Koewarasan. Tijdens de inzegening zal er een processieloop plaatsvinden met zang en dans. Nationaal initiatiefnemer is pastor Anton Douglas. Hij is bezig met een nationale aanpak. Het district Commewijne was als eerste aan de beurt, daarna volgde Saramacca en nu is Wanica aan zet. Hierna zal Para volgen als vierde district. De organisatie is verheugd over de participatie van de gelovigen uit verschillende gemeenten.

error: Kopiëren mag niet!