Gewapende overval op klaarlichte dag

Twee criminelen verschaften zich gisteren middels braak toegang tot een woning aan de Welgedacht C-weg. Op dat moment was een 23-jarige inwoonster alleen thuis. Zij sliep in haar kamer toen de daders binnenstormden. Het geval vond plaats op klaarlichte dag. Dagblad Suriname sprak met de moeder van het slachtoffer. Zij geeft aan dat zij en haar echtgenoot naar het werk waren. Haar zoon was naar school en haar dochter was alleen thuis. De rovers hebben de dochter wakker geklapt. Gelijk daarna werd een mes tegen haar keel gedrukt. Een crimineel was gewapend met een mes en de andere met een vuistvuurwapen. De dame werd gekneveld. De daders ondervroegen de dame hoe laat de ouders thuis zouden arriveren. Het slachtoffer hield hen voor dat haar vader in de buurt werkt en dus rond 10.00 uur thuis zou zijn.
De criminelen zouden sieraden ter waarde van US$10.000 hebben gestolen. Zij konden geen geld meenemen, omdat de familie thuis geen geld bewaart. Naast de sieraden werden ook drie BlackBerry-toestellen en een i-pad meegenomen. De bezorgde moeder vertelt aan de krant dat een naaste familielid de daders zag wegrijden in een witte wagen. ‘Op het moment toen ik het telefoontje kreeg over de roofoverval in mijn woning dacht ik allereerst aan mijn dochter.’ De moeder heeft zich na de melding naar huis gehaast. Zij heeft haar dochter bevrijd uit haar benarde situatie. De politie van De Nieuwe Grond heeft de aangifte opgenomen. De daders zijn vooralsnog voortvluchtig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!