In 2014 moeten waterwetten aangenomen worden

In 2014 moeten waterwetten aangenomen worden(2) (1)Waterforum Suriname viert dit jaar zijn eenjarig jubileum. Na de oprichting vorig jaar is voornamelijk de concentratie gericht op de formele status van het forum. Formeel is dit jaar het Waterforum Suriname een stichting geworden. Dit nam volgens voorzitter Manodj Hindori de nodige tijd in beslag. “Inhoudelijk is aan de weg getimmerd in de periode door activiteiten te ondersteunen, door het creëren van workshops en het maken van een routekaart om alles bijeen te brengen”, aldus Hindori. Op het eenjarige jubileum van Waterforum Suriname is het bedrijfsleven geïnteresseerd in veilig drinkwater op scholen en goed toiletwater. “Vandaag bij het eenjarig bestaan is met het bedrijfsleven een partnerschap aangegaan.”
Naast het bedrijfsleven richt het Waterforum Suriname zich ook op het beleid. Het betreft hier het ondersteunen van beleidmakers zoals ministeries en het parlement. Graag draagt het Waterforum Suriname ook een steentje bij door het maken van een roadmap, waarbij alle factoren bijeengebracht worden om de Surinaamse waterbronnen veilig te stellen en dit in het beleid te verankeren.
“Vanaf 1984 is het eerste concept gemaakt, maar het is niet doorgezet en dat is een gemiste kans. Het gaat over bescherming van het drinkwater.” Voorzitter Hindori vindt dat de bescherming van de waterbronnen een belangrijke opgave is. “In 2014 kunnen de waterwetten aangenomen worden. Het is binnen handbereik en we kunnen dit realiseren.” Het Waterforum Suriname draagt, volgens voorzitter Hindori, een grote steen bij in de zin van meer awareness, ‘maar ook door de boodschap te brengen in de samenleving, zodoende dat de beleidsmakers oor krijgen voor het onderwerp’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: