Vader kan voor 8 maanden de bak in

Armando R. kan voor 8 maanden in de bak belanden. Hij wordt ervan verdacht zijn 3-jarige dochter op 13 juni 2013 te hebben mishandeld. Officier van justitie Reshmi Rathipal achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en eiste tegen de vader van de peuter een straf van 10 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Uit het strafdossier blijkt dat de politie bericht werd door een anonieme beller. Later bleek dat de oppas de politie had gealarmeerd. Volgens de vader heeft hij regels in huis. Indien de kinderen zich niet daaraan houden en zich misdragen, geeft hij ze pakslaag. Volgens advocaat Robby Denz had de vader opvoedkundige pakslag gegeven. Hij is zich er niet van bewust welke kracht hij in zijn handen heeft. De verdachte trad corrigerend op, niet wetende dat het kind letsels daarvan zou overhouden. Denz verzocht de rechter om de strafeis te willen mitigeren. Kantonrechter spreekt vonnis uit op 9 januari.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!