Film “Willy Willy” maakt taboerelaties bespreekbaar

“Willy Willy Gaan Baby”, de nieuwe Surinaamse film die op donderdag 19 december in TBL Cinemas in première gaat, is niet louter een film voor het kijkgenot. De film confronteert de kijker met de realiteit van de dag: liefdesrelaties tussen vrouwen van middelbare leeftijd en mannen die veel jonger zijn. Deze taboerelaties staan onder zware druk in de nogal conservatieve Surinaamse maatschappij. Iedereen kent vast een buurjongen, een schoolvriend of een neef van ongeveer 20 jaar die een seksuele verhouding of liefdesrelatie heeft met een welgestelde vrouw van 40+. Veel mensen kennen ook zo’n tante, schooljuf of onderneemster die wel wat over heeft voor een energieke jongeman die houdt van geld en wat ervaring wil opdoen. Die relaties zijn er, veel mensen hebben er problemen mee, maar niemand durft er openlijk over te praten; niet de partners, niet de familie en ook niet de andere mensen erom heen.”Willy Willy Gaan Baby” is het komische romanverhaal van een vrouw van middelbare leeftijd, die haar man opzij zet voor een populaire tienerjongen. De nieuwe vlam van Patricia Amafo, als Willy Willy, blaakt van energie, maar het koppel wordt met de nek aangekeken. Want, wat moet een rijpe vrouw met die kleine jongen? En wat heeft dat jochie te zoeken bij die tante? In elk geval kan hij de verwennerij goed gebruiken, want Willy Willy zit goed in de centjes. Net als Willy Willy, speelt ook Marc Anthony Needa als “Asendo” een prachtige hoofdrol. Hij geeft alles op, ook zijn tienervriendin, en waant zich bezitter van de wereld met Willy Willy aan zijn zij. De relatie loopt echter niet van een leien dakje, de zwaarste beproevingen loeren om elke hoek. De nieuwsgierigheid naar de antwoorden op vragen als “Hoe ontwikkelt de relatie zich?”, of beter nog “Houdt de relatie wel stand?”, maken het zeker de moeite waard om de film te zien.
De film is het resultaat van een samenwerking tussen Para’s Media en Baja Films. “De film is een must see,” zegt El Durando Misiedjan, directeur van Para’s Media. Hij benadrukt dat het een 100% Surinaams product is. Zowel de acteurs als de crewleden zijn Surinamers. De script is geschreven door Ronald Misiedjan, ook een Surinamer. De twee samenwerkende organisaties zijn in Suriname gevestigd en bestaan uit Surinamers. De financiën zijn Surinaams. “En last, but not least ….,” gaat de Para’s Media-directeur verder: “… ook het fenomeen waarover het verhaal gaat, is puur Surinaams. Dat alles maakt die film dus puur Sranan sani.”Na de première op 19 december is Willy Willy Gaan Baby elke dag te zien in TBL Cinemas.

error: Kopiëren mag niet!