Suriname in gepaste rouw voor Mandela

FILE PHOTO OF PRESIDENT MANDELA.De regering heeft in verband met het heengaan van ex-strijder, Nobelprijswinnaar voor de vrede en president van Zuid Afrika, Nelson Mandela, een periode van nationale rouw ingesteld, die tot en met zondag 15 december duurt. Het ligt in de bedoeling om aanstaande zaterdag in het perscentrum een herdenkingsdienst te houden. Minister Soewarto Mustadja van Binnenlandse Zaken (Biza) verwacht dat de samenleving zoveel mogelijk rekening houdt met deze nationale rouwperiode, die gisteren is afgekondigd.
Moestadja zegt aan Dagblad Suriname dat alle vlaggen van staatsgebouwen kantoren, schoolgebouwen en ter rede liggende schepen half stok gehesen moeten worden. Het is ook de bedoeling dat radio- en televisiebedrijven hun programmering gedurende deze periode aanpassen. Districtscommissaris Mohammed Kasto van Paramaribo Noord-Oost antwoordt op de vraag of ook geplande openbare vermakelijkheden moeten worden afgelast: ‘de vergunningen voor vermakelijkheden tot zondag zijn al een poos geleden verstrekt en we kunnen moeilijk verwachten dat men de activiteiten afblaast.’ De burgervader verwacht echter wel gepast eerbetoon bij alles wat men doet. Presidentiele adviseur Eddy Jozefzoon zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat er een herdenkingsdienst gepland is voor Mandela, die zaterdag zal worden gehouden in het perscentrum.

error: Kopiëren mag niet!