Moeder en kind bij rc

De moeder van de twee minderjarige kinderen Kendra (1½ ) en Roberta ( 2½ ) van Den Bos werd gisteren op het parket voorgeleid. Zij wordt verdacht van poging tot moord, poging tot doodslag, toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met voorbedachten rade of zware mishandeling. Kendra kwam op 6 december 2013 in het Academisch Ziekenhuis te overlijden. Zij en haar oudere zus, Roberta, hadden op donderdag 4 december vermoedelijk een houtluizenbestrijdingsmiddel ingenomen. De politie van Santodorp heeft de ouders in verband hiermee verhoord. In hun verklaringen werden tegenstrijdigheden geconstateerd. Op basis hiervan werd de 30-jarige moeder V.T. als verdachte aangemerkt. Ressortcommandant Sandra Claver bevestigde toen de inverzekeringstelling van de moeder en de dood van de zuigeling. Zij had deze zaak overgedragen aan jeugdzaken.
Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de moeder op het moment dat de kinderen het middel innamen, met hun thuis was. Het middel was bewaard in een keukenkast die niet meer gebruikt wordt. Advocaat Nacatia San A Jong staat de verdachte juridisch bij. Zij vindt het kwalijk dat er verkeerde zaken in de media zijn verspreid. Volgens de advocaat heeft de moeder na de ontdekking haar dochter gebaad en haar melk toegediend. Vervolgens belde zij de vader die het kind naar het ziekenhuis bracht. De moeder heeft 7 minderjarige kinderen van wie de oudste 13 jaar is. ‘Men heeft echt een drama van deze gevoelige zaak gemaakt’, zegt San A Jong. De rechter-commissaris heeft vooralsnog geen beslissing genomen ten aanzien van de vrijheidsbeneming van de verdachte.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!