Meer dan tien keer gevonnist en toch nog één erbij

Als u een tas met inhoud had gevonden die u graag mee wilde nemen, zou u aarzelen te kijken wat er allemaal precies in zit? Volgens Hesdey Sichtmand is het feit dat hij niet gelijk in de tas gekeken had, de enige reden waarom hij opgepakt is en vandaag voor de rechter staat. Hij wordt verdacht van heling, omdat vele gestolen spullen bij hem gevonden werden. Hij wordt verder ook nog verdacht in een auto te hebben ingebroken.
Op een avond liep hij langs een pand en zag hij een zwarte tas op het terrein. Toen hij de tas optilde en voelde dat er spullen in zaten, vertrok hij ermee naar huis. Hij nam het mee zonder precies te weten wat erin zat. Nog voordat hij thuis in de tas kon kijken, stond de politie voor de deur. Een buurman die hem van het terrein zag komen met de tas, belde de politie. In de zwarte tas zaten onder andere cd’s die eerder die week gestolen waren uit de auto van een van de benadeelden. In het huis van Henry werden meerdere spullen gevonden die gestolen waren uit twee andere auto’s.
Tijdens de behandeling van de zaak gaf dezelfde buurman aan dat hij ook gezien had dat Hesdey de ruit van een auto had ingeslagen. Hij wist echter niet of hij spullen eruit had gehaald. Omdat het inslaan van de ruit de kern vormt voor de inbraak, vond kantonrechter Praag het erg vreemd dat de getuige dit feit niet eerder bij de politie had aangegeven, maar pas op de zitting. Dit deed hem een beetje twijfelen over het verwijt van de inbraak.
De officier van justitie benadrukte dat het gaat om drie verschillende benadeelden, van wie gestolen spullen zijn teruggevonden bij Hesdey. Ze eiste een straf van een jaar en zes maanden en teruggave van de goederen. Hesdey is meer dan tien keer gevonnist en mag nu weer voor een jaar achter de tralies. Hij zal de goederen inderdaad terug moeten geven. De tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht, wordt wel aftrokken van de celstraf.

error: Kopiëren mag niet!