Mandelas Square organiseert tribute to Nelson Mandela

IFMandelas Square organiseert op zaterdag 14 december aanstaande a tribute to Nelson Mandela. Dit zal plaatsvinden aan de Timmermanstraat vanaf 19:00 uur. Volgens de eigenaar van de gelegenheid Mandelas Square, Chukwuwenitemu Eziechina is een ieder van harte welkom om een kaars aan te steken en te plaatsen onder een schilderij van Nelson Mandela. Men mag ook bloemen plaatsen voor deze grote held. De avond begint met een woord van een priester uit Afrika die in Suriname diensten houdt in de St. Rosa en de Bonifaciuskerk. De aanwezigen zullen na de gebeden van de priester van een documentaire en een film over Nelson Mandela kunnen genieten. De organisatie benadrukt dat men naast de eerder genoemde punten ook presentaties krijgt over onder andere de quotes van de apartheidstrijder en zullen lokale Afrikanen presentaties houden over Nelson Mandela. In Afrika is het zo dat er in de meeste gevallen al het goede van de overledene wordt gevierd. Men zal Mandela op een gepaste wijze herdenken met onder andere een Afrikaanse dans genaamd Masquared dance welke alleen door mannen wordt uitgevoerd bij het overlijden van een grote leider. Daarom nodigt de organisatie alle lagen van de bevolking uit om de tribute to Nelson Mandela bij te wonen.

error: Kopiëren mag niet!