Stemlokalen Jeugdparlement druk bezocht

front fotoGisteren mochten jongeren tussen de 12 en 25 jaar stemmen op hun favoriete kandidaten in het Jeugdparlement. Op diverse locaties waren er stemlokalen ingericht, waar zij konden stemmen van 9.00 uur in de ochtend tot 18.00 uur in de namiddag. Een van deze locaties was Stibula te Latour. De meeste stemlokalen over het gehele land genomen, waren tot 13.00 uur open. De organisatie had evenwel ervoor gezorgd dat op voorname knooppunten er ook stembureaus waren die tot 18.00 uur open stonden. Er was dus geen reden tot klagen.
Genevieve Hopkinson is ondervoorzitter van Stichting Stibula en staat bij de stembussen om te controleren. ‘Het was echt druk. Ik denk wel drukker dan voorgaande jaren. En we moeten de groep van de naschoolse opvang nog krijgen.’ Bij het stemlokaal waren ook verschillende kandidaten aanwezig die nog een laatste kans kregen om kiezers te werven. ‘De sfeer was echt goed. Ze hebben zich netjes aan de regels gehouden en zijn bijvoorbeeld niet tot bij de stemhokjes gekomen om te propageren.’
Zelf gaat Hopkinson ook stemmen en ze neemt daar de tijd voor. ‘Ja, het zijn er 55 die op de lijst staan en ik wil wel een goede keuze maken!’ Enkele jongeren die nog daar zijn, vertellen dat ook zij een weloverwogen keus gemaakt hebben, waarbij ze vooral hebben gelet op de geloofwaardigheid van de kandidaten.
Conrad Akton van Action Youth loopt ook rond op het terrein en kijkt tevreden. ‘Het gaat allemaal echt lekker. We gaan voor het beste!’

error: Kopiëren mag niet!