Self Reliance: ‘Gepensioneerden Bruynzeel NV moeten rustig wachten op uitspraak rechter’

2De gepensioneerden van Bruynzeel NV menen tegoeden te hebben bij Self Reliance. De ex- werknemers eisen in één keer hun pensioen. Zij hebben de ontzegging tot het gebouw door de beveiliging genegeerd en zijn met ongeveer 100 man het gebouw binnengedrongen. De politie werd erbij gehaald om de gemoederen te kalmeren.
Sophie Setrodjemino, hoofd van de juridische afdeling, zegt dat het niet de eerste keer is dat de ex-werknemers van Bruynzeel NV voor het gebouw van Self Reliance zijn komen protesteren. De eerste keer heeft de directeur de ex-werkers van Bruynzeel NV ontvangen en uitgelegd hoe de zaken in elkaar zitten. De ex-werknemers menen tegoeden te hebben bij de verzekeringsmaatschappij. Volgens Setrodjemino is Self Reliance niets verschuldigd aan de gepensioneerden. ‘Er is nu en rechtszaak gaande die aanhangig is gemaakt door de gepensioneerden. Het is helemaal niet zo dat de zaak is opgeschort’, liet Setrodjemino weten. Self Reliance en de staat Suriname zijn gedagvaard voor de zitting.
Tijdens de protesten gisteren sprak de manager Antarie de gepensioneerde toe om rustig op de uitspraak van de rechter te wachten. Antarie zegt de gepensioneerden te begrijpen, maar het hoort niet om zaken in eigen handen te nemen voor de rechter een uitspraak hierover doet. De manager probeerde de gemoederen te kalmeren, maar dat lukte helaas niet totdat de politie arriveerde.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!