Mishandelingszaak minderjarige meisjes uitgesteld

De zaak van de mishandeling van twee minderjarige meisjes van vier en zeven jaar, werd gisteren door kantonrechter Alida Johans uitgesteld tot januari. Het zou gaan om twee verdachten in deze zaak, namelijk de moeder en de stiefvader van de twee meisjes. Uit de geneeskundige verklaring is gebleken dat de meisjes duidelijk op brute wijze mishandeld zijn geworden. Zoals de meisjes dat vertelden, was het de stiefvader die hen mishandelde. Volgens de stiefvader zou het slechts om corrigerende tikken gaan en geen brute mishandeling. Ondanks de moeder van de meisjes niet actief betrokken was bij de mishandeling van haar dochters, trad zij hiertegen niet op. Zij was ervan op de hoogte en had het enkele keren ook zien gebeuren. Dit bevestigde ze. Omdat de moeder de kinderen bewust in een hulpeloze en gevaarlijke toestand achterliet, eiste de officier van justitie voor haar een celstraf van een jaar en zes maanden. Voor de stiefvader is een celstraf van drie jaar geëist. De zaak wordt in januari verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!