Harriette Ramdien: ‘Klein woordje ‘sorry’ is belangrijk voor mij’

Harriette Ramdien‘Het klein woordje ‘sorry’ is belangrijk voor me. Hiermee heeft Rachied Doekhie toegegeven dat hij leugens en onwaarheden over mij heeft verteld’, aldus VHP-politica Harriette Ramdien. Zij is in het gelijk gesteld door de rechter. Zij had een kort geding aanhangig gemaakt tegen Doekhi terzake laster. Volgens Doekhie zou zij als districtscommissaris tal van corrupte handelingen hebben gepleegd.
‘Mijn kinderen en kleinkinderen zullen het lezen en beter begrijpen wanneer ze groter zijn. Dat Doekhie onwaarheden en leugens over hun moeder en oma heeft verteld. Het is historie’, aldus Ramdien. Zij heeft anderhalf jaar gefungeerd als dc van Coronie. ‘Tot op heden weet ik niet waarom ze mij hebben weggehaald. Op een blauwe dag kreeg ik overnight een brief dat ik plaats moest maken voor een nieuwe dc.’ Dat zij de rechtszaak heeft gewonnen, geeft haar voldoening. ‘Ik ben een eerlijke vrouw, ik heb geen enkel stuk perceel aangevraagd of gekregen. Ik houd me ook niet bezig met corrupte praktijken. Ik wil niet rijk worden. Wanneer ik dood ga, ga ik niets meenemen in mijn doodskist,’, aldus Ramdien.
Ramdien heeft de afgelopen regeringstermijn gefungeerd als DNP-assembleelid. Zij zat toen in de oppositie. Voor de verkiezingen van 2010 ging de DNP op de in de NDP. ‘Ik ben automatisch meegegaan met de partij.’ Ramdien stond als nummer 5 op de kandidatenlijst. Zij behaalde 1565 stemmen. ‘Ik ben niet binnengekomen, omdat ik ver beneden op de lijst stond. Ik heb juist andere personen geholpen om gekozen te worden’, aldus Ramdien. Nadat ze werd afgezet als dc, koos zij voor de VHP en keerde zij de NDP de rug toe. Volgens Ramdien heeft het niets te maken met het feit dat zij opzij werd geschoven als dc. ‘Ik heb geloof in het beleid van de partijvoorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi. Ik wil hem ondersteunen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!