5-jarige beschuldigt opa van seksueel misbruik

Ronald R. wordt ervan verdacht een 5-jarig meisje seksueel te hebben misbruikt. Gisteren werd op de rechtszitting de moeder van het slachtoffer gehoord. Zij verklaarde dat de verachte haar oom is. Pas twee dagen nadat de vader aangifte bij de politie had gedaan, werd haar verteld dat haar dochter misbruikt was. Kantonrechter Daniëlle Karamatali vroeg de moeder of zij haar dochter ooit op leugens heeft betrapt. De moeder zei dat haar dochter altijd de waarheid spreekt. Het meisje vertelde dat ‘opa Ronald’ ‘dingen’ met haar zou hebben gedaan. De magistraat confronteerde de moeder met een verklaring van het slachtoffer, dat ene S., een neefje van de moeder, aan het slachtoffer zou hebben gezeten. De moeder houdt voet bij stuk dat haar dochter het slechts over ‘opa Ronald’ heeft gehad. Zij heeft nimmer de naam van de 15-jarige S. genoemd. Na het verhoor stelde de magistraat de zaak uit naar 20 februari. De verdachte is aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!