Paul Somohardjo blijft voorzitter van de Pertjajah Luhur

PLOp 7 december jl. heeft de Pertjajah Luhur (PL) haar hoofdbestuurs- en partij raad verkiezingen gehouden in het PL- centrum. Paul Somohardjo is wederom gekozen als voorzitter van de partij.
Somohardjo is bij acclamatie gekozen, er werd maar één lijst ingediend. Het aantal hoofdbestuursleden is weliswaar gegaan van 17 naar 27 en voor de partijraad van 11 naar 23 leden. In verband met de vijftiende jaardag van de partij werd er ook een kinderdag viering gehouden. Dit evenement was druk bezocht, voor de kinderen waren er genoeg attracties waardoor zij aan hun trekken konden komen.
Leiders van verschillende politieke partijen, waaronder de VHP, NPS en de ADOP waren ook aanwezig. In hun toespraak waren er vele lofuitingen naar Somohardjo toe, die hij breed lachend over zich heen liet gaan. De grote afwezige was de NDP, waarmee PL in de coalitie zit.
Tegenslag bij laatste verkiezing was groot
Somohardjo geeft in een vraaggesprek met Dagblad Suriname aan dat de partij de afgelopen vijftien jaar veel tegenslagen heeft gehad. “Bij de laatst gehouden parlementsverkiezingen was de tegenslag het grootst” benadrukt de PL topman. Hij geeft aan dat verwacht werd dat ze het onder voorzitterschap van de DNA in de wacht zouden slepen. Hij is toch een samenwerking aangegaan met de Mega Combinatie, omdat hij de mening is toegedaan dat er sprake is van een democratisch gekozen regering en op basis daarvan is besloten om de regering te gedogen.
Hij geeft verder aan dat de partij altijd vrouwen heeft gehad in de DNA op de vraag of de partij ernaartoe werkt om meer vrouwen vertegenwoordigd te hebben in de DNA. Ook in het bestuur zijn de vrouwen goed vertegenwoordigd. Het zou mensen niet moeten verbazen als er meer vrouwen zijn bij de komende verkiezingen. “Je moet niet alleen vrouw zijn, maar je moet je ook inzetten” merkt Somohardjo kritisch op. Binnen de partij wordt er ook gewerkt aan verjonging, zo is er een jongeren raad en een jongeren bestuur.
“Geen onderdeel van NDP of ABOP”
Het vertrouwen houdt de partij hoog in het vaandel. Er is tot 2015 een contract getekend met de huidige regerende partij. Hij sluit een verdere samenwerking na 2015 met de Mega Combinatie niet uit. Ook met het Nieuw Front sluit hij een samenwerking niet uit. “Wij sluiten niemand uit”. “Samenwerken betekent wel echt samenwerken, en niet dat je misbruik maakt van anderen”. Hij hekelt ook het feit dat mensen over de ruggen van anderen een zetel weten te vergaren. Verder moet er sprake zijn van een gelijkwaardige positie, die wel te merken is binnen de huidige samenwerkende partijen. Verlopig staat vast dat de partij alleen de verkiezingen ingaat, “niemand hoeft ons dan uit te schelden dat wij willen chanteren”.
In zijn toespraak zei Somohardjo ook dat PL geen onderdeel wil zijn van de NDP of de ABOP.

error: Kopiëren mag niet!