Gewelddadige rovers afgestraft met drie jaar cel

Anthony Kopro, Livesty Adogo en Ursenio Jonas zijn vrijdag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar met aftrek. Op 6 mei 2013 pleegden de veroordeelden een gewapende beroving in het district Brokopondo, waarbij een winkelier in zijn buikstreek werd beschoten. De verdachten kwamen in beeld vanwege een telefoontoestel dat naderhand in de directe omgeving van de winkel werd aangetroffen. De politie kwam toen op het spoor van de daders, die betrokken waren bij dit strafbaar feit. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat Jonas het slachtoffer had bekogeld. Naast de telefoon is er ook een tas aangetroffen die positief herkend is door de broer van Adogo.
Het drietal bekende het feit volmondig op de rechtszitting. Kantonrechter Marie Mettendaf merkte op dat er geen enkele reden was om af te wijken van het strafvoorstel, gepresenteerd door het Openbaar Ministerie. Het had niet aan de daders gelegen dat zij niets hadden kunnen buitmaken. Volgens Jonas had hij een schot afgevuurd op de winkelier, omdat hij dacht dat de winkelier zijn wapen zou trekken en hen daarmee zou neerknallen. Hij wilde de winkelier voor zijn en schoot gericht op hem. De magistraat veroordeelde elk conform de eis. Het werd drie jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!