Docenten ontvangen certificaat Rekenen

Op vrijdag ontvingen twee docenten van het Christelijk Pedagogisch Instituut het certificaat van een intensief bijscholingsprogramma tot opleidingsdocent Rekenen. Deze certificaatuitreiking met bijbehorende presentaties is wederom een belangrijk moment in het CPI Upgradingstraject, het zogenaamde CUP-project, dat sinds eind 2010 loopt.
De doelstelling van het CUP-project is om naast de initiatieven van de overheid, zoals de Nieuwe Leerkracht, een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van een vernieuwd CPI als pedagogische instelling op hbo-niveau. Naast een grote renovatie en upgrading van het gebouw om de vernieuwde competentiegerichte manier van opleiden goed te kunnen faciliteren (bijvoorbeeld de recente realisatie van een nieuwe mediatheek), worden docenten binnen het upgradingstraject bijgeschoold tot gekwalificeerde opleidingsdocenten. Zij worden hierbij begeleid door ervaren experts uit Suriname en Nederland. Eerder werd het traject voor Nederlands afgerond. Verschillende andere trainingstrajecten voor docenten binnen het CUP-project zijn in volle gang. Op dit moment lopen de trainingstrajecten Godsdienst/Levensbeschouwing, Schoolmanagement, Deskundigheidsbevordering, ICT voor docenten en Klassenmanagement. In 2014 staan naast de afronding van eerder genoemde trajecten ook trainingen Orthopedagogiek en enkele implementatietrajecten op het programma.
De twee docenten die het certificaat ontvingen, hebben hun didactische vaardigheden vergroot door nieuwe inzichten in hun eigen lessen op het CPI toe te passen. Ook konden binnen het project veel nieuwe rekendidactische materialen worden aangeschaft, die zowel de docenten als de studenten kunnen gebruiken als achtergrondliteratuur en bij de voorbereiding van hun lessen.

error: Kopiëren mag niet!