Pahalwankhan nieuwe bondsvoorzitter KBS

De leden van de bond van het Korps Brandweer Suriname hebben gisteren een nieuw bestuur gekozen. De strijd was tussen Clifton Pahalwankhan en Romeo Bohr. Pahalwankhan, die werd voorgedragen door de actiegroep kwam als winnaar uit de bus.
De nieuwe voorzitter zegt dat het electoraat zich heeft uitgesproken en dat dit hem de wettige voorzitter maakt. Gisteren hebben 175 leden van de bond gebruikt gemaakt van hun stemrecht. Pahalwankhan won de verkiezingen met 145 stemmen, 21 leden hebben op Bohr gestemd en 3 van de stembiljetten waren ongeldig. In het nieuw bestuur komen Henry R, Narain E. Panka J, Jong a hon S en Daniramsingh te zitten. De bond telt ongeveer 500 leden
Pahalwankhan wilt zich over het algemeen nu gaan sterk maken over de positie van de organisatie in het bijzonder van de leden. De nieuwe voorzitter heeft nog geen ervaring met de vakbond, maar ziet dit als een uitdaging. Er zijn genoeg kennissen en vakbondsvrienden die het nieuw bestuur kunnen begeleiden.
Ulrich Coats, lid van de actie groep heeft hierbij een voldaan gevoel. Middels de verkiezingen konden we komen tot een ander bestel en dit bestel geeft ons de ruimte om uit de achterstand te geraken richting vernieuwing, zegt Coats. Coats is dik tevreden over de opkomst omdat dit de tweede keer op een rij is dat we het getal van 100 ruimschoots zijn gepasseerd wat betreft mensen die de presentie lijst hebben ondertekend. De stemming werd gehouden onder toezicht van de politie en twee juristen. John Seedorf, die ook beweert de wettige voorzitter te zijn was niet bereikbaar voor een reactie.

error: Kopiëren mag niet!