Baby overleeft bestrijdingsmiddel niet, verdachte moeder ingesloten

De anderhalfjarige Kendra van der Kust is gistermorgen in het Academisch Ziekenhuis komen te overlijden. Zij en haar oudere zus van 2 jaar, Roberta, hadden donderdag een houtluizenbestrijdingsmiddel ingenomen. De politie van Santodorp heeft de ouders van de twee kinderen verhoord. In hun verklaringen werden tegenstrijdigheden geconstateerd. Op basis hiervan werd de 30-jarige moeder T.C. als verdachte aangemerkt. Zij wordt verdacht van moord en poging tot moord c.q. doodslag en poging tot doodslag c.q. zwaar lichamelijk letsel met voorbedachte rade.
Ressortcommandant Sandra Claver bevestigt de inverzekeringstelling van de moeder en de dood van de zuigeling. Uit het onderzoek blijk dat de moeder in huis was toen de kinderen het gif hebben ingenomen. Volgens verklaringen van de ouders zou het middel in een keukenkast zijn geplaatst tussen voedingsmiddelen. Ondanks de moeder wist dat de kinderen het gif hadden ingenomen, deed zij niets om hulp voor de kinderen te zoeken. Haar man, tevens vader van de kinderen, heeft de kinderen naar het ziekenhuis gebracht voor medische hulp. Het verdere onderzoek is overgedragen aan Jeugdzaken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!