Kabinetsmedewerker en belastingambtenaar krijgen verlenging

De medewerker O. van het kabinet van de president en de belastingsambtenaar R. hebben elk een verlenging van de inverzekeringstelling van 30 dagen. De rechter-commissaris (rc) achtte het feit tegen beide verdachten zeer ernstig. Hun aanhouding is rechtmatig geacht door de rc. De kabinetsmedewerker heeft een onbekende hoeveelheid alcoholische draken buitgemaakt. Hij is op verdenking van diefstal in verzekering gesteld. O. is thans ingesloten op de post van Leiding 9A. Uit politieonderzoek is gebleken dat de man op verschillende momenten toegang had tot de ruimte waar de alcohol lag opgeslagen. Inmiddels is deze medewerker met ontslag.
De belastingsambtenaar R. wordt verdacht van afpersing. Uit het politieonderzoek blijkt dat hij geld vroeg aan een belastingplichtige om hem in ruil daarvoor te helpen belasting te ontduiken. De zaak belandde bij de politie. De belastingmedewerker werd voor dit strafbare feit in de kraag gevat. Ook zijn aanhouding is met 30 dagen verlengd. R. is op Kwatta ingesloten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!