Jeltsin, de laatste Bengaalse tijger overleden

Zoals Dagblad Suriname al eerder berichtte, lag Jeltsin, de Bengaalse tijger uit de Paramaribo Zoo, op zijn sterfbed. De Paramaribo Zoo laat weten dat afgelopen maandag, de laatste Bengaalse tijger in de dierentuin, is overleden. Jeltsin is ongeveer 15 jaar geworden en de dierentuin mag erg trots zijn dat de tijger deze leeftijd heeft behaald. De tijger heeft een hoge leeftijd gehaald ondanks de gezondheidsproblemen waar het dier mee kampte. Sinds jonge leeftijd had het dier last van heupdysplasie, een aandoening van de heupkom en heupkop waarbij deze twee niet goed op elkaar aansluiten. Desondanks heeft Jeltsin het goed gedaan, mede doordat het een rustig dier was.
Afgelopen juni is zijn broer Boris overleden vanwege nierfalen. Dit heeft er toe geleid dat Jeltsin, ‘opzoek ging’ naar zijn overleden broer Boris. Jeltsin ging daardoor vaker aan de wandel en werd de eens zo kalme tijger een stuk onrustiger. Mede hierdoor is de slijtage van het heupgewricht sneller verlopen en ontstond een pijnlijke situatie voor Jeltsin. Kort voor zijn dood was de slijtage zo erg dat Jeltsin door de pijn niet meer kon lopen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: