Vrouwen nog steeds grootste groep slachtoffers huiselijk geweld

vrouwenVandaag werd er een paneldiscussie gehouden, in het gebouw van de Institute for Graduate Studies and Research (IGSR), in verband met “16 days of Activism Against Gender Violence Campaign”. Het thema voor deze paneldiscussie was “Huiselijk Geweld”. De inleiding werd verzorgt door mr. Alida Johanns. Zij is een van de eerste rechters die belast werd met zaken die gaan over huiselijk geweld. Johanns gaf een korte introductie van de wet die gaat over bestrijding van huiselijk geweld. In Suriname zijn zowel mannen als vrouwen slachtoffer van huiselijk geweld. Uit het betoog van mr. Johanns en enkele panelleden mag geconcludeerd worden dat vrouwen nogsteeds de grootste groep slachtoffers zijn van huiselijk geweld.

error: Kopiëren mag niet!