Suriname heeft nog steeds ernstig corruptieprobleem

imagesCAQCOAI1Volgens Transparency International heeft ons land nog steeds een ‘ernstig corruptieprobleem’ (serious corruption problem). Dit blijkt uit de laatst uitgegeven Corruption Perception Index (CPI) van deze organisatie. Met een score van 36 is Suriname vrijwel stabiel gebleven in vergelijking met vorig jaar. Op de laatste CPI bezet Suriname een gedeelde 94ste plaats samen met o.a. Djibouti, Colombia, India en de Fillipijnen onder de 175 landen op de lijst. Alleen Caricom-landen Guyana en Haïti doen het slechter dan Suriname met resp. een 136ste en een 163ste plek. Vorig jaar stond Suriname tussen 174 landen op een 88ste plaats met een iets betere score van 37. (Lees meer in papierenversie Dagblad Suriname van morgen).

error: Kopiëren mag niet!