Tweede druk Andre Loor vertelt…

De eerste druk van de VACODe eerste druk van de VACO-uitgave André Loor vertelt… , Suriname 1850 – 1950 werd een ware rage en was al in 5 dagen uitverkocht. Recensenten zijn lyrisch over de uniek vertelde verhalen en de meer dan vierhonderd foto’s van ‘het herkenbare vroeger’ die dit boek tot zo’n prachtig geheel maken.Het boek beslaat een tijdsperiode die in velerlei opzichten een keerpunt in onze geschiedenis vormt: de formele afschaffing van de slavernij, de komst van vele immigranten, de invoering van de leerplicht en het beschikbaar komen van gas en elektriciteit. Een periode waarin het straatbeeld veranderde door de komst van fietsen en auto’s en het verdwijnen van paard en wagen. Waarin kranten verschenen en meer mensen leerden lezen, de eerste radio-omroep tot stand kwam en de industriële winning van goud en bauxiet ontstond. Een periode die uitmondde in het Statuut (1954) dat het begin van onze zelfstandigheid inleidde. De tweede druk van dit boek is nu beschikbaar. Om tegemoet te komen aan de overweldigende belangstelling voor een gesigneerd exemplaar van dit bijzondere werk was Boekhandel VACO speciaal op zondag 1 december open. De kopers kregen de gelegenheid om direct na aankoop hun boek door André Loor te laten signeren.
André Loor (1931) is een Surinaams historicus. Na het behalen van zijn akte als hoofdonderwijzer vertrok hij naar Nederland waar hij afstudeerde als historicus aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na terugkeer in Suriname was hij onder meer werkzaam in het middelbaar onderwijs en aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren. Hij gaf ook leiding aan de afdeling Culturele Zaken op het departement van Onderwijs. Daarnaast is Loor lid van vele commissies en nauw betrokken bij culturele activiteiten en sportzaken in Suriname. Hij heeft ontelbare publicaties over de geschiedenis van Suriname en andere onderwerpen op zijn naam en hij heeft ook bijgedragen aan diverse televisieprogramma’s.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: