Suriname Designer Nights in Galerie De Kus

Galerie De KuS, wat staat voor DESIGN en KUNST uit SURINAME, organiseert op vrijdag 6 december, zaterdag 7 december en zondag 8 december speciale DESIGNER NIGHTS. Tijdens deze avonden wordt de grote tuin van de Galerie aan de Fred Derbystraat omgetoverd in een waar DESIGNER PARADISE. Bezoekers van De KuS kunnen hier in een sfeervolle omgeving kennismaken met Surinaamse designers en hun werk.Centraal tijdens de DESIGNER NIGHTS staat beeldend kunstenaar Ken Doorson die tijdens deze avonden zijn nieuwe art concept SPACE IS THE PLACE introduceert. Tastbaar resultaat van dit nieuwe concept zijn een aantal bijzonder origineel vormgegeven design tafels die worden gepresenteerd onder het label Doorson Design by De KuS. Ken Doorson is bekend van zijn kleurrijke indringende schilderijen en laat met deze tafels een heel andere kant van zichzelf als beeldend kunstenaar zien.Doorson Design by De KuS laat de design tafels produceren bij het meubelbedrijf Sewa Furniture van Anushka Sewbalak. Sewa Furniture heeft tijdens de recente meubelexpositie van het Ministerie van Handel en Industrie een nieuwe lijn lounge meubels gepresenteerd die tijdens de DESIGNER NIGHTS ook in De KuS te bezichtigen is.Ontwerpster Carla Esschendal, van Artistic Dreams, zal haar unieke lampen gemaakt van peulen van de Koningspalm tentoonstellen. Deze prachtige lampen kunnen we met recht designer juweeltjes noemen die prima passen in het assortiment van De KuS.De sieraadontwerpers Warda Marica en Debora Linga hebben speciaal voor deze happening voor De KuS samen een exclusief halssieraad ontworpen van zilver, rubber en edelstenen. Uiteraard zijn er ook meer sieraden van deze twee talentvolle jewelry designers te bekijken evenals lingerie van ontwerpster en modiste Janny Bansia. Tijdens de DESIGNER NIGHTS wordt een exclusieve bustier van Bansia middels een veiling verkocht. De opbrengst van deze veiling komt ten goede van de Stichting Matoekoe, centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, waarvan tijdens deze avonden ook spullen worden verkocht.Food and beverage wordt tijdens de DESIGNER NIGHTS gegarandeerd door de cacao artiesten van Tan Bun Skrati, die naast de bekende Borgoe truffel een paar nieuwe soorten chocoladetruffels uit de serie Truffel de Luxe zullen presenteren en tevens hun cacao thee en Malva thee van De KuS zullen schenken. Natuurlijk mag een speciaal ontworpen gourmetsnack niet ontbreken en daar zal Food Therapy voor zorgen.De KuS biedt tijdens de DESIGNER NIGHTS 100% Surinaamse designs op het gebied van kunst, meubels, sieraden, kleding , eten en drank. Een unieke samenkomst van designtalent in één weekend.

error: Kopiëren mag niet!