Sinterklaas Nieuwe Stijl

Sinterklaas nieuwe stijl 1
Sinterklaas nieuwe stijl 2Bij Sweet Heart koos men ervoor bij de jaarlijkse Sinterklaasviering een nieuwe manier te introduceren, geheel tot vreugde van alle kindertjes die daar aanwezig waren. Presentatrice van de avond, Ramona, straalt terwijl ze ons vertelt hoe het gaat.
Ze zijn kwijtgeraakt
‘Ja, vorig jaar is Sinterklaas zijn Pieten kwijtgeraakt op zijn reis terug naar Spanje. Gelukkig kwam hij de Candy Queen tegen, samen met haar elfen. Hij heeft hen dus gevraagd om mee te komen naar ons land en te helpen met het uitdelen van cadeautjes aan alle lieve kinderen van Suriname! En je ziet het, ze zijn allemaal blij!’ Alle elfen lopen rond tijdens het evenement en gaan desgevraagd met de kinderen op de foto. De meeste kindertjes staan echter met hun ouders in de rij te wachten op hun beurt om bij Sinterklaas op schoot te gaan. De stemming zit er goed in ondanks het ontbreken van de Pieten.
‘Suriname geeft altijd het goede voorbeeld toch?!’
Wederom is het Suriname die het goede voorbeeld geeft aan Nederland. Daar is de discussie omtrent Zwarte Piet en Sinterklaas nog steeds heftig gaande en neemt zelfs steeds meer racistische vormen aan. ‘Suriname geeft absoluut het goede voorbeeld aan Nederland, altijd toch?!! Ik heb het enigszins gevolgd in de media, maar ik wil me daar niet over uitlaten. Voor ons is 5 december gewoon Kinderdag, en voor de kinderen doen we het, dat is het belangrijkste!’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: