Pa’s boos op BPAS

Een groot deel van de penitentiaire ambtenaren (pa’s) is bijzonder boos op de BPAS vanwege de misleidende berichten die deze lanceert. ‘De BPAS weet precies dat er grote ontevredenheid heerst in de organisatie en toch doet hij alsof zijn neus bloedt. Het is duidelijk dat enkele maanden terug een grote groep pa’s de groep Gustaaf Gallant heeft afgezet en een interim bestuur heeft benoemd’, meldt één van de pa’s uit deze groep aan Dagblad Suriname. “Deze zaak is nu bij de rechter. Er wordt een strijd gevoerd door de BPAS om Regillio Blijd tot korpschef te maken. Was hij gekwalificeerd dan zou dat geen probleem zijn. Echter hapert er veel aan zijn kwaliteiten. Communicatie bijvoorbeeld is bij hem een probleem.”
Pa’s van CPI geven aan dat Blijd ‘zich laat omringen door zijn mannetjes, die op hem lijken en de rest mag stikken’. Ze vragen zich af wat er met de organisatie zal gebeuren als hij korpschef wordt. Nu al is het moeilijk een gesprek met hem te hebben. Er dient eerst een afspraak te worden gemaakt die soms dagen duurt voordat je ontvangen wordt voor een klein probleem. Hij mist gewoonweg volgens deze ambtenaren leiderschapskwaliteiten voor het leiden van een organisatie. “Kijk maar wat hij gemaakt heeft van CPI: geen discipline, geen beleid (wanbeleid), slechte communicatie, zich laten leiden en geen leiderschapkwaliteiten.” De pa’s vragen zich af “of men in staat zal zijn een organisatie te leiden als men niet in staat is het eigen huis te runnen”.
“Laat men een verkiezing houden en dan wordt het duidelijk wie draagvlak geniet. Door het overgrote deel van de penitentiaire ambtenaren van CPI, HVB en PID wordt hij niet gedragen.” PID heeft al duidelijk laten weten dat zij niet staat achter het voorstel van de BPAS. “De bond moet afzien van vriendjespolitiek en streven naar kwaliteit van de organisatie.” De ontevreden penitentiaire ambtenaren geven aan dat het benoemen van een korpschef een aangelegenheid is van de regering en dat men elke benoeming door de regering zal accepteren. Echter stellen zij dat het zal moeten gaan om een integer en academisch geschoolde persoon.

error: Kopiëren mag niet!