Twee kilo marihuana aangetroffen bij gedetineerde

Een penitentiaire ambtenaar (pa) die getipt werd, heeft gisteren bij een gedetineerde ruim 2 kilo marihuana aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een gedetineerde van de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI) Santo Boma. De gevangene bevond zich op dat moment op de technische afdeling. Hij had een zak in zijn bezit. Bij het zien van de pa rende hij weg, desondanks werd hij aangehouden. Onderzoek ter plekke wees uit dat er in die zak twee pakken marihuana, elk van een kilo, waren bewaard. Deze zaak is na de vondst overgedragen aan de politie. Inspecteur Primkoemar Isrie, de ressortcommandant van Santo Boma, bevestigt de vondst. Hij geeft Dagblad Suriname mee dat het verdere onderzoek overgedragen is aan de Recherche Gewestendienst. Hij merkte echter op dat er vaak drugs bij gedetineerden wordt gevonden. In deze zaak is er vooralsnog geen aanhouding verricht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!