Studenten Saramacca bezorgd over ontregeld busvervoer

Het schoolbusvervoer dat al meer dan een week ontregeld is, baart de schoolgaande jongeren van Saramacca enorme zorgen. Er moeten schoolonderzoeken (SO’s) en repetities afgewerkt worden. De staatsbussen en particuliere bussen zijn thans de enige oplossing om af te reizen naar Paramaribo. Een enkelrit met de staatsbus kost SRD 2.75, maar deze vertrekt pas vier uur in de middag vanuit de Heiligenweg terug naar het district. De particuliere bussen met een tarief van SRD 5 vertrekken omstreeks 12 uur vanuit de halte. De leerlingen hebben geen keus dan gebruik te maken van de staatsbussen. Dit heeft als gevolg dat zij pas rond 18:00 uur thuis arriveren, dus 13 uren na naar school te zijn vetrokken.
Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani maakt zich zorgen om het schoolbusvervoer. ‘Ik hoop dat de bushouders snel hun geld ontvangen en dat het busvervoer weer genormaliseerd is. Voor de jeugdigen is het heel moeilijk om naar school te gaan in deze periode. Heel vroeg opstaan en laat thuis aankomen’, aldus de dc. ‘Ik woon ook in het district, ik weet dat het zwaar is. Maar studenten, geven jullie de moed niet op. Het behalen van goede cijfers zal een ware bekroning zijn op de moeite die jullie nu maken.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: