Oversteek Suriname – Frans-Guyana wordt beter ingericht

onderNV Havenbeheer Suriname en La Communaute de Commune de l’Quest Guyanas hebben vanmorgen een overeenkomst ondertekent van de samenwerking tussen beide partijen in het kader van het programma PO Amazonia in hotel Torarica. De samenwerkingsovereenkomst dient de inrichtingswerkzaamheden van de oversteek van de Marowijnerivier te bevorderen. Deze oversteek is een onderdeel van een groter geheel. Binnen dit groter geheel zijn al andere werkzaamheden uitgevoerd zoals de aanleg van de Nieuwe Haven en de verbetering van de Oos-West verbinding tussen Paramaribo en Albina. Met het ondertekenen van de overeenkomst vrijdag jongstleden, zijn de inrichtingswerkzaamheden van de oversteek over de Marowijnerivier een stap in de richting, waarbij het transport naar Cayenne versoepelt kan worden. Met het verbeteren van de aanlegsteiger en de veerdienst, kunnen grotere transporten verscheept worden.
Drs. Andreas Talea, algemeen directeur van NV Havenbeheer Suriname, vindt het een goede ontwikkeling voor Suriname om met de Franse counterpart bilaterale verbeteringen te realiseren. “Het is een aanzet op verbetering. Wanneer we dat gedeelte faciliteren, denken we dat er meer transport van goederen op gang gaat komen. De Franse zijde is bezig met het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken om een grotere veerboot in te zetten. Hiermee willen we de bilaterale handel tussen beide landen kunnen laten vlotten.”

error: Kopiëren mag niet!