Nederland doet voordracht ambassadeur in Suriname

Weer ambassadeur in SurinameNederland krijgt weer een ambassadeur in Suriname. De huidige zaakgelastigde Ernst Noorman wordt benoemd, zo meldde minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken na afloop van de ministerraad. Paramaribo moet nog goedkeuring verlenen aan het Nederlandse besluit. Timmermans zei te verwachten dat Suriname positief zal reageren op de voordracht, mede omdat Noorman al sinds juni in Paramaribo aan het werk is.
Noorman was eerder ambassadeur in Burkina Faso en werkte op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Sinds april 2012 is er geen ambassadeur meer in Suriname. De toenmalige ambassadeur Aart Jacobi werd teruggeroepen toen Suriname een omstreden amnestiewet aannam waardoor de verdachten van de Decembermoorden niet gestraft werden.
Sinds juni is de ambassade met de komst van Noorman weer op volle sterkte. Timmermans zei bij de terugkeer van Noorman dat het belangrijk is om een ‘betrokken en zakelijke relatie’ te behouden tussen Nederland en Suriname. De ‘historische, culturele en maatschappelijke banden’ tussen de twee landen nopen daartoe, vond de minister.

error: Kopiëren mag niet!